Silenos stableMetkutus

Surtees Hanover

Fiiling

All Laid Out


 
SURTEES HANOVER

thebloodbank.info
Andover Hall – Sharise Seelster, Brisco Hanover

11,3a            3.301,508 SEK                52: 9-7-6 

Surtees_Hanover_1.jpg

Varsamaksu 1300 € elävästä varsasta (sis.alv 24%)

Surtees Hanover aloitti kilpailu-uransa 2-vuotiaana heti neljällä peräkkäisellä voitolla, joihin sisältyi mm. Pennsylvania Sire Stakes, Reynolds Memorial ja Peter Haughton Memorialin karsinta. Finaalissa Surtees Hanover oli urhea toinen hevosenmitan voittaneelle Blue York Yankeelle hävinneenä.

Tämän jälkeen Surtees Hanover suuntasi Kanadaan, jossa voitti Champlain Stakesin ja William Wellwood Memorialin karsinnan. Kanadan suurimmassa 2-vuotiskisassa, William Wellwood Memorialissa, tuli arvostettu kolmas sija Windsong Espoirin ja B Strike Threen jälkeen.
 Kauden päätteeksi Surtees Hanover voitti vielä Lexingtonissa International Stallion Stakesin ja Bluegrass Stakesin. Kauden 10 starttia toivat kahdeksan voittoa, kakkosen ja kolmosen! Arvostetussa Stanley F. Bergsteinin laatimassa Experimental Ratingissa Surtees Hanover rankattiin koko ikäluokkansa kuudenneksi parhaaksi varsaksi Pohjois-Amerikassa. Listan kärjessä oli ihmetamma Snow White ja kakkosena tuleva The Hambletonian-voittaja Deweycheatumnhowe.

Kauden jälkeen Surtees Hanover muutti Ruotsiin Roger Walmanin valmennukseen. Se kilpaili 3-vuotiaana kaksi kertaa Pohjoismaissa sijoittuen toiseksi Oslo GP-päivän kolmevuotislähdössä ja kolmanneksi Oktan Sunds Lopissa ennen kuin palasi Yhdysvaltoihin osallistuakseen The Hambletonianiin. Tähän mennessä se ei ollut vielä koskaan jäänyt ulos kolmen parhaan joukosta. Matkalla Surtees Hanover kuitenkin sairastui vakavasti, eikä enää koskaan palannut kilpahevosena sille tasolle, millä se uransa aloitti.

Kaksivuotiaana saavutettu kilpailumenestys on ollut pitkään yksi tärkeimpiä kriteereitä valittaessa uusia siitosoriita. Yhdysvalloissa jo pitkän aikaa kaikki kärkikymmenikön edustajat ovat olleet huippuja jo 2-vuotiaana, usein heti alkukaudesta. Mitä aiemmin hevonen pystyy kilpailemaan ja menestymään kovissa lähdöissä, sitä suurempi osuus on perinnöllisellä lahjakkuudella. Myöhemmässä vaiheessa ympäristötekijät tasaavat yksilöiden välisiä eroja.

Surtees Hanover on hyväksytty siitokseen myös Ruotsissa, missä se on saanut orinäyttelyssä 72 pistettä ja arvion ”Korkea jalostusarvon ennuste”. 

Andover Hallin pojat ovat erityisen haluttuja siitosoriiksi kaikkialla raviurheilevassa maailmassa. Meillä on ilo tarjota suomalaisille tammanomistajille 2-vuotismenestykseltään paras Pohjoismaihin tuotu Andover Hallin poika, ja vielä erittäin kasvattajaystävälliseen hintaan!


Surtees Hanover on isänsä, huippuperiyttäjä Andover Hallin, menestyksekäs jälkeläinen.

Andover Hallin jälkeläiset ovat ansainneet jo yli 41 miljoonaa dollaria USA:ssa ja ori on jättänyt jo lähes 300 haamumailiajan (14,6) voittaneena juossutta jälkeläistä. Nimekkäimpiä ovat Donato Hanover 08,5a ja $2.998,777, Pampered Princess 10,2a ja $1.648,362 sekä Adrian Chip 11,1a ja $1.124,584.

Euroopassa Andover Hall on eritisen ajankohtainen ruotsalaisen kansansuosikin, Elitloppet-voittaja Nuncion 09,2a 27 milj. SEK, isänä.

Andover Hall on osoittanut olevansa myös erinomainen isänisä: sen pojat ovat aloittaneet siitoksessa erittäin vahvasti. Donato Hanover jätti ensimmäiseen ikäluokkaansa heti Peter Haughton Memorialin voittaneen oriin Weingartner 11,7a (2) ja $293,206, ja ikäluokkansa parhaan tamman Check Me Out 09,2a ja $1.845.955. Euroopassa on menestybyt Olympia Travet-voittaja Solvato 09,9a ja 5,9 milj. SEK

Ruotsissa astuva Quite Easy jätti puolestaan yhdeksään Suomessa 2009 syntyneeseen varsaan ikäluokan parhaan oriin Quite An Avenger ja parhaan tamman Venice!

Ruotsissa astuva, vaatimattomilla kilpailunäytöillä vain muutamia tammoja saanut Andover Andover, jätti kaksi varsaa käsittävään ensimmäiseen ikäluokkaan Dreams Take Timen 11,3a ja 3,8 milj. SEK sekä Dontellmeanymoren 11,0a ja 750.000 SEK.

Norjassa Standpoint jätti ensimmäiseen ikäluokkaansa maan Kriterium-voittajan, Amir B:n.

Surtees Hanoverin emä, Sharise Seelster, ravasi 12,7a ja ansaitsi $482,595. Se voitti 2-vuotiaana Ontario Sire Stakes Super Finaalin ja Robert Stewart Stakesin ja valittiin Kanadan parhaaksi 2-vuotiaaksi tammaksi. Surtees Hanoverin lisäksi se on emänä 11,6a ravanneelle Stargate Hanoverille.

Emänisänä Surtees Hanoverilla on aikansa 2-vuotiaiden ME-ajan 12,7a juossut Brisco Hanover (Super Bowl). Sen paras jälkeläinen on 1980- ja 90-luvun taitteessa kansainvälisestikin hienosti menestynyt ruuna No Sex Please 11,5a ja $1.884,392. Erityisesti emän isänä kunnostautunut Brisco Hanover on ajankohtainen mm. Pohjois-Amerikan parhaisiin vanhempiin ravureihin kuuluvan Mister Herbien 08,9a ja $1.282,238 emän isänä.

Emän emä Scotch Bride on kilpailematon, mutta jättänyt siitoksessa Sharise Seelsterin lisäksi 62 kertaa voittaneen My Worthy Champin 12,1a ja $582,640, Sebastian Seelsterin 12,3a ja $126.847 sekä tamman My Pink Cadillac, joka on emänä kuudelle viralliselle haamumailerille.

Surtees Hanover tulee Mamien emälinjalta. Samalta linjalta periytyvät myös Broadway Hall, Sugarcane Hanover, Mystic Park, sekä kaikkien aikojen parhaaksi siitosoriiksi mainittu Valley VIctory!

Surtees Hanoverin kuudes emä on 1908 syntynyt Margaret Parrish. Se oli aikanaan 3-vuotisennätyksellään 18,8 maailman 30 kovimman voittoajan juosseen joukossa, oriit ja ruunatkin huomioiden! Siitoksessa se on ollut vieläkin merkittävämpi: X-faktoriteorian ”isän” Norman Hallin mukaan Margaret Parrish on ”Queen of the Queens”, kuningatarten kuningatar, kaikkein merkittävin tamma, jonka hevonen voi X-faktoriasemaan saada.