Silenos stablePihatto- ja täyshoitopalvelut
 

Vetelin toimipaikassa on käytössä pihatto edellisenä kesänä syntyneille varsoille. Pihattokasvatus on saavuttanut suuren suosion, ja syystäkin: pihattovarsat ovat terveitä ja sosiaalisia. Pihatossamme varsat kytketään aina kiinni ruokailun ajaksi. Näin varmistamme, että jokainen saa syödä oman ruoka-annoksensa rauhassa. Samalla varsat oppivat seisomaan kytkettyinä ja tottuvat käsittelyyn.

Ori- ja tammavarsat asuvat omissa osastoissaan. Pihatto on jaettu kolmeen eri osastoon, jotka voidaan pitää omina yksikköinään tai yhdistää isommiksi kokonaisuuksiksi sen mukaan millainen sukupuolijakauma varsalaumassa on.  Yhteensä varsoja on mahdollista ottaa 14-17 kappaletta. Tällöin kaikille riittää varmasti makuutilaa ja oma ruokakuppi.

Pihatossa varsoilla on vapaa heinäruokinta. Heinän tuottaa sopimusviljelijä. Tällä olemme varmistaneet sen, että saamme laadukasta heinää riittävästi vuodesta riippumatta. Heinästä on tehty rehuanalyysi, jonka pohjalta ruokinta suunnitellaan. Varsoille käytämme heinää, jossa on runsaasti valkuaista, mikä on erittäin tärkeää nuoren hevosen kasvun kannalta.

Varauksia tulevan talven pihattopaikoista otamme vastaan kesäkuusta alkaen. Runsaan kysynnän vuoksi varaa paikkasi ajoissa!

Pihattopaikan hinta on 10 €/ vrk (sis. alv:n 24 %).  Varsat rokotetaan ensimmäisen talven aikana kaksi kertaa, sekä madotetaan 5-6 viikon välein. Rokotukset ja madotukset eivät sisälly täysihoitomaksuun.